Predavači

 • Vanja Bertalan

  Na hrvatskom internetu prisutan još od kraja prošlog stoljeća, Vanja Bertalan je danas CEO u jednoj od najuspješnijih hrvatskih web agencija — Web.burzi, koja stoji iza velikog broja poznatih i nagrađivanih projekata poput Coolinarike, Ezadra ili Ordinacija.hr. Suautor je popularnog strukovnog portala mi3dot.org.

  U razvoju web projekata najdraži su mu konceptualizacija i planiranje, a ovisnost o tehničkoj realizaciji zadovoljava kroz proučavanje serverskog programiranja, baza podataka, flasha i praktičnu primjenu web standarda. Na Twitteru se predstavlja kao @njava.

 • Alen Grakalić

  Radeći uglavnom za inozemne klijente, ali i na vlastitim komercijalnim projektima, Alen Grakalić razvio je pozamašno iskustvo u svim segmentima razvoja web stranica. Uz portfolio od preko 500 radova, za sebe tvrdi da je prvenstveno web standards praktičar.

  Međunarodno poznat i priznat kao pokretač, urednik i autor web standards portala Css Globe. Alen je mnogim web profesionalcima postao glavni izvor najnovijih vijesti o web standardima koje objavljuje ne samo putem portala, već i Twitter profila @cssglobe, gdje ga prati preko 10 tisuća ljudi.

 • Vedran Gulin

  Kreativni direktor u zagrebačkoj agenciji Proximity i aktivni član Hrvatskog dizajnerskog društva, Vedran Gulin izvrsno balansira između tradicionalnih i novih medija.

  Sudjelovao je na razvoju mnoštva projekata za velike naručitelje (Vipnet, PBZ Card, Mercator...), te je osim za korisničko iskustvo i vizualne komunikacije, zadužen i za organizaciju i vođenje projekata unutar agencije. Njegove osvrte na dizajn, umjetnost i život pratite na @vedrangulin.

 • Goran Peuc

  Bavi se web dizajnom zadnjih 12 godina, od čega zadnjih par u Nivas. Pametuje po raznim konferencijama, druženjima i blogovima.

  Radi za neke od najvećih klijenata u Hrvatskoj: Croatia Osiguranje, Digitel, MTV, T-Com, T-Mobile, 24sata i mnoge druge. U dizajn krugovima poznat i kao pixel-nazi, jer i sa udaljenosti od 2 metra od monitora vidi krivo alignirane i postavljene pixele. Pssst... @gpeuc.

 • Marko Prljić

  Freelance web dizajner koji trenutno živi i radi u Zagrebu, uspješan je prebjeg iz print dizajna, s kojim još povremeno koketira na odabranim projektima. Prije nego se u potpunosti posvetio karijeri web dizajnera, studirao je elektrotehniku na TGM (Technologisches Gewerbe Museum) u Beču.

  Osim što dizajnira web siteove za velike i male klijente diljem svijeta — piše, prezentira i općenito pomaže globalnom razvoju dizajna. Markov dosadašnji rad možete pogledati u njegovom portfoliu, a pratiti ga na @markoprljic.

 • Marko Dugonjić

  Ekspert na područjima web standarda i user experience dizajna, Marko Dugonjić je sudjelovao na brojim projektima, od mikro stranica do visokoposjećenih portala (QBN, Krop, Coolinarika, Tulumarka, Ezadar, Croportal). Razvio je nekoliko svjetski poznatih tehnika i metoda za oblikovanje web sučelja.

  Na osobnim web stranicama, maratz.com, objavljuje članke vezane za razvoj weba u obliku vodiča, praktičnih savjeta i gotovih primjera. U promociji web standarda i važnosti korisničkog iskustva sudjeluje i kroz aktivnosti na popularnom hrvatskom strukovnom portalu mi3dot.org. Brze vijesti o temama kojima se bavi možete naći na njegovom Twitter profilu, @markodugonjic.